nieuws

OM: 5 jaar hoger beroep El Hombre

rechtbank
rechtbank
ROTTERDAM - Justitie in Den Haag heeft in hoger beroep vijf jaar gevangenisstraf geëist tegen Drem G. uit Rotterdam. De 30-jarige man is één van de drie verdachten die eerder al terecht stonden voor de schietpartij in café El Hombre in Spijkenisse in 2007.
De zaak kwam recent in het nieuws door de andere twee verdachten. Nadyen I. wordt er van verdacht dat hij eind juli in Spijkenisse Vernon P. zou hebben geliquideerd. Dat gebeurde op de Noordakker in Spijkenisse. P. kwam om het leven, I. is nog voortvluchtig.

Voorstraat
Het trio schoot in 2007 op elkaar in café El Hombre aan de Voorstraat in Spijkenisse. De drie zouden voorafgaand al ruzie met elkaar hebben gehad. Vanwege het eerdere conflict hadden zij een vuurwapen op zak. P. rende de zaak binnen, waarna een schietpartij ontstond.
P. zat eerder een gevangenisstraf van zes jaar uit. Ook I. zat zo lang in de gevangenis. G. ging in beroep, waarna de Hoge Raad de zaak terugverwees naar het Gerechtshof. Het Hof zou onvoldoende gemotiveerd hebben waarom het gevoerde noodweerverweer terzijde was gelegd.
De uitspraak is over twee weken.