nieuws

Golfer Luiten geniet nog na

ROTTERDAM - Golfer Joost Luiten genoot maandag nog na van zijn prachtige zege op de KLM Open. De Bleiswijker won zondag voor het eerst in zijn loopbaan het prestigieuze Nederlandse toernooi. 'Op het moment dat ik daadwerkelijk won kwam alles een beetje los. Het was een gekkenhuis', aldus Luiten.
De 27-jarige Luiten had zondag op de KLM Open in Zandvoort na een spannende finale afgerekend met de Spanjaard Miguel Angel Jiménez. Luiten begon als koploper aan de vierde en laatste ronde met één slag voorsprong op Jiménez, met 49 jaar een veteraan op de Europese Tour. De sluwe Spanjaard haalde met vier birdes op de eerste zes holes Luiten al in en hij leek op weg naar zijn 20e toernooiwinst.
Maar Luiten vocht terug op de tweede negen holes en met een birdie op hole 14 kwam hij weer op gelijke hoogte. De 27-jarige ambassadeur van het KLM Open bleef vervolgens bij tot aan de laatste hole, waar beide spelers eindigden op 12 onder par.
'Het was heel spannend en je kon geen moment de concentratie verliezen, want dan ga je fouten maken. Het was zaak om de focus te houden, want het waren gewoon lastige omstandigheden', aldus Luiten.
Voor Luiten was de zege op de Kennemer in Zandvoort zijn hoogtepunt uit zijn loopbaan.
'Ja dit is absoluut mijn grootste zege uit mijn loobaan. Het winnen van de KLM Open is voor een Nederlandse speler echt speciaal. Als je voor je eigen publiek op eigen terrein kan winnen is dat echt mooi. Er zijn maar weinig toernooien die mooier zijn om te winnen. Het was altijd een droom van mij om dit toernooi te winnen en dat dat al zo snel in mijn carriere is gebeurd is alleen maar mooi en had ik nooit verwacht', aldus de geboren Bleiswijker.
Luiten kon door de zege een bedrag van 300.000 dollar bijschrijven.