nieuws

Asieldieren aan eenzame ouderen gekoppeld

ROTTERDAM - De Dierenbescherming Rijnmond is begonnen met een adoptieplan voor moeilijk plaatsbare dieren uit het asiel. Mensen met een uitkering of eenzame ouderen krijgen een oudere hond of kat in huis, maar ze hoeven niet voor de kosten op te draaien.
Rinus Hitzert van de Dierenbescherming Rijnmond vindt het een win-winsituatie: een dier dat anders in het asiel zou blijven zitten krijgt een thuis en kan op zijn beurt bijdragen aan de sociale contacten van de eigenaar, zegt Hitzert. "Mensen moeten naar buiten met een hond."

Doorverkocht

Hoewel er genoeg animo is, blijken er wel juridische haken en ogen aan het plan te zitten. "We hebben ons daar een beetje in vergist. Wie is er verantwoordelijk als we een dier plaatsen?" Bij één proef verkocht het kersverse baasje het dier meteen door. "Dat is natuurlijk niet de bedoeling." Om herhaling te voorkomen worden voortaan contracten afgesloten.
Drie gezinnen hebben nu bij wijze van proef op deze manier een dier geadopteerd. Als de juridische aspecten helemaal zijn geregeld, verwacht Hitzert ongeveer 30 dieren per jaar te kunnen plaatsen bij ouderen of mensen met een uitkering.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl