nieuws

Rijen voor nieuwe groentebank Rotterdam

ROTTERDAM - Steeds meer mensen weten de onlangs opgerichte groentebank in Rotterdam Vreewijk te vinden. Dagelijks halen zo'n honderd mensen een tas groenten en een vers brood bij de alternatieve voedselbank.
"Het is echt schrikbarend om te zien hoeveel armoede hier is. Er staat iedere ochtend een rij mensen te wachten", vertelt vrijwilliger en mede-oprichtster Stientje Kuipers.

Voor iedereen

De groentebank is in augustus opgericht. Initiatiefneemster is Tresi Barros. Zij leidt een spiritueel centrum aan de Bree in Rotterdam Vreewijk. De groentebank is daar gehuisvest.
Anders dan de reguliere voedselbank hanteert de groentebank geen inkomenscriterium. "De groentebank is er voor iedereen die hulp nodig heeft. Dat er weleens iemand tussendoor glipt die misbruikt maakt van de diensten van de groentebank, nemen we voor lief."

Artikel extra kopen

Stientje Kuipers heeft de zogenoemde supermarktacties opgezet voor de groentebank. Aan supermarktklanten vraagt ze of ze een extra artikel willen kopen voor de minderbedeelden van de groentebank. "We krijgen veel medewerking van supermarkten, dat is mooi om te zien."
Vanwege de groeiende vraag is het centrum op zoek naar vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij de groentebank via info@stichtingisaakendeschittering.nl of 010-8482992 / 06-19817843.