nieuws

Sommerhus in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - 'Sommerhus' is het eerste album van het gelijknamige Rotterdamse duo. Een plaat vol sfeervolle kamerpop, klassieke thema's en intieme duetten, geschreven voor twee stemmen, akoestische gitaar en contrabas.
Sommerhus bestaat uit zangeres, gitarist en songwriter Vera Jessen Jührend en bassist, zanger en componist Peter Jessen. Peter maakte al deel uit van de band van Vera en speelde mee op de twee albums die zij uitbracht: 'Leave a Line' (2009) en 'Bubbles & Bones' (2011). Daarnaast kregen zij een persoonlijke relatie, bezegeld met hun huwelijk in in 2010. Los van bandoptredens begon het jonge echtpaar ook steeds meer als duo te spelen, in kleine clubs en tijdens huiskamerconcerten. Zo ontstonden de contouren van Sommerhus, vernoemd naar het idyllische Deense vakantiehuis waar het zij regelmatig verblijven.
Het was logisch dat, gefocust op kleinere optredens, nieuwe nummers ook spaarzamere arrangementen meekregen, met hoofdrollen voor akoestische gitaar en de contrabas die door de klassiek geschoolde Peter zowel ritmisch als melodisch wordt bespeeld. Daarnaast ontstonden er een aantal duetten (voor man en vrouw) en instrumentals. In het voorjaar van 2013 werd dit repertoire op band gevangen in de Hoornse MI5 Studios.
In MI5 Studios omringde Sommerhus zich met een aantal vertrouwde gezichten, zoals het duo Polar Twins oftewel Dirk Polak (zanger, beeldend kunstenaar en producer van onder andere Leave a Line) en Mark Ritsema (zanger, songwriter en gitarist van onder andere Vera en het roemruchte Spasmodique) die tekenden voor de productie. Muzikale gasten waren drummer Joeri Rook (o.a. Charlie Dée) en toetsenist Eric Lensink (o.a. Tim Knol) maar de opnamedagen werden vooral benut om de juiste takes van de negen nieuwe nummers, zo live mogelijk te vangen.
Het album Sommerhus verscheen op 1 september en in Live uit Lloyd hoor je voor het eerst vijf songs livegespeeld.
Techniek: Iwan Pronk, Foto: Richard Beukelaar

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl