nieuws

Bewoners meten snelheid auto's Charloisse Lagedijk

ROTTERDAM - De Belangenorganisatie Charloisse Lagedijk (BOCL) en Leefbaar Rotterdam Charlois gaan vanaf deze week het aantal verkeersbewegingen en de snelheid waarmee op hun dijk wordt gereden zelf meten.
Er wordt al jaren veel te hard gereden op de Charloisse Lagedijk. De bewoners hebben het gevoel dat zij al jaren aan het lijntje worden gehouden doordat de deelgemeente naar de politie wijst en de politie weer naar de deelgemeente. De bewoners voelen zich niet langer serieus genomen met hun klachten.
“Daarom gaan we vanaf 18 september het aantal verkeersbewegingen en de snelheid waarmee op de dijk wordt gereden een week lang zelf meten door middel van een tijdelijk verkeersmeetpunt”, zegt bewoner Rick Timmer.
In samenwerking met de lokale partij Leefbaar Rotterdam Charlois zal er een tijdelijk verkeersmeetpunt op de dijk worden geplaatst. “Zo krijgen we een goed inzicht in hoeveel verkeer er over de Charloisse Lagedijk rijd, en hoe hard er daadwerkelijk op de dijk wordt gereden”, aldus Ronald Tol fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam Charlois.
De meetresultaten worden aan wethouder Jeannette Baljeu van Verkeer & Haven van de gemeente Rotterdam aangeboden. In het verleden zijn er al vaker acties van bewoners geweest om automobilisten te wijzen op de 30 km zone in hun gebied.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl