nieuws

Angstige kinderen via internet helpen

ROTTERDAM - Het Erasmus Medisch Centrum gaat via internet kinderen helpen die een angststoornis hebben. Tot nu toe helpt het Erasmus kinderen alleen via praattherapie in het Sophia kinderziekenhuis, maar uit onderzoek blijkt dat deze methode op 40% van de kinderen geen effect heeft.

Het Erasmus MC heeft daarom een methode bedacht om deze kinderen te kunnen helpen en dat blijkt via internet. "Bij volwassenen hebben we spectaculaire veranderingen gezien met deze behandeling via het internet, we denken en hopen dat het net zo zal werken bij kinderen", zegt psycholoog Jeroen Legerstee van het Erasmus MC

Methode

"Kinderen focussen zich eerder op angstige dingen dan op neutrale of positieve dingen. Doormiddel van positieve en negatieve plaatjes die om de seconde tevoorschijn komen, leren we ze met deze online oefening om te kiezen voor het positieve plaatje", zegt psychooloog Jeroen Legerstee.
De komende twee jaar zal worden geëxperimenteerd met deze behandeling. Mocht het succes hebben dan zal het waarschijnlijk landelijk worden ingevoerd.