nieuws

Duel Excelsior genoemd in zaak matchfixing

ROTTERDAM - Een van de vier wedstrijden in het Nederland betaald voetbal waarbij sprake zou zijn van matchfixing, is er één van Excelsior. Volgens het weekblad Voetbal International zou het gaan om de uitwedstrijd bij Volendam van 11 september 2009. Die wedstrijd werd door de Kralingers met 1-0 verloren.

Tijdens een rechtszaak in het Duitse Bochum werden de namen van twee wedstrijden genoemd. Ook is een van de verdachten van matchfixing afgeluisterd. In zijn telefoongesprekken werden nog twee wedstrijden genoemd.
Volgens oud-directeur Simon Kelder van Excelsior gingen er al langer geruchten dat deze wedstrijd verdacht zou zijn. Kelder kan zich alleen geen vreemde incidenten uit deze wedstrijd herinneren. Ook in VI staat verder niet omschreven waardoor het duel van de Kralingse club verdacht is.
'Ik heb een paar jaar eerder al iets gelezen over die wedstrijd. Ik heb er bij ons nooit iets over gehoord, over die wedstrijd. Er is bij ons ook nooit een onderzoek naar geweest. Ik meen oprecht dat ik er niets van weet. Wat mij betreft is het bij Excelsior niet aan de orde want ik heb daarna ook niemand in een dikke Mercedes zien rijden. Het is een duister verhaal.'