nieuws

NU Discussie: Landgenoten, zoek het lekker zelf uit!

ROTTERDAM - Landgenoten, zoek het lekker zelf uit. Kort samengevat was dat de boodschap van koning Willem Alexander dinsdag. Niet langer moeten we rekenen op de overheid als we hulp nodig hebben. We moeten het met elkaar oplossen. En daar is ook een prachtige term voor bedacht: de participatiesamenleving.
"Van iedereen die dat kan, wordt gevraagd verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar eigen leven", zei de koning gisteren.
Een ander prachtig woord voor deze nieuwe vorm van samenleven, wordt ook wel burgerkracht genoemd. Met elkaar lossen we het op, daar hebben we de overheid niet voor nodig. Thuishulp wordt burenhulp. Je ouwe moeder zet je zelf wel onder de douche. Dan ga je toch een dag minder werken?
Is dit wat we willen? Is dit de samenleving waarvan u droomt? Samen de maatschappij vormgeven, voor elkaar zorgen, elkaar opvangen als dat nodig is? Of.. is dit gewoon een ordinaire bezuinigingsmaatregel met een prachtig sociaal sausje?
Ik ben benieuwd wat u ervan vindt, bel: 010-4364436!!!
We moeten het weer met elkaar zien te rooien. Maar willen we dat ook?
mailen kan ook: nu@rijnmond.nl
En wat vindt u er eigenlijk van? Is dit de juiste afslag voor deze regering? Er moet bezuinigd worden, dat is een feit. Is dit de juiste manier om geld te besparen?
Twitter met #RIJNMOND NU

Word bijgepraat over het nieuws om de hoek, maar ook over binnen- en buitenlandse kwesties. Met verslaggevers in de regio en correspondenten uit de hele wereld. Een nieuwsquiz, de Dag van Toen en discussie! Rijnmond Nu: iedere werkdag tussen 16.00 en 19.00 uur.