nieuws

Woede over Rotterdams ‘Polen-hotel’ in Vreewijk

ROTTERDAM - Bewoners van de Rotterdamse wijk Vreewijk zijn woedend omdat er 250 Polen in het voormalig Zuiderparkhotel gaan wonen. Omwonenden werden woensdagavond bijgepraat door de deelgemeente. "We hebben al genoeg problemen hier."

Wethouder Karakus sloot eerder deze week een deal met twee grote uitzendbureaus die Polen aan het werk zetten. Als zij hun werknemers niet meer bij malafide huisjesmelkers laten slapen, krijgen ze in ruil daarvoor goedkope huisvesting. De eerste Polen worden in januari verwacht. De deelgemeente Feijenoord stelt voor omwonenden een zogeheten klankbordgroep in.

Maximaal 300 Polen tegelijkertijd

Het is niet de bedoeling dat Polen lang in het Zuiderparkhotel blijven wonen. Karakus denkt dat ze verhuizen zodra ze een betere woning hebben gevonden. Hun kamers kunnen dan worden bewoond door Polen die nieuw in Nederland arriveren. In totaal kunnen er maximaal 300 Polen tegelijkertijd wonen.

Bewoners woedend

Omwonenden zijn bang dat de Polen voor overlast gaan zorgen: "We hebben nu al ontzettend veel problemen door Polen", aldus een woedende bewoner. "Dit is echt een schande voor de wijk. Het wordt ons allemaal door onze strot geduwd. Niemand heeft ons wat gevraagd."

‘Overlastgevers worden verwijderd’

Volgens wethouder Karakus hoeven de omwonenden zich geen zorgen te maken. Hij heeft beloofd dat huurders uit het Zuiderparkhotel worden gezet op het moment dat ze overlast veroorzaken.

Voorheen asielzoekers in hotel

Het is niet voor het eerst dat het Zuiderparkhotel wordt aangewezen voor een aparte doelgroep. Eerder zaten er asielzoekers in het voormalig hotel. Ook waren er plannen om er ex-prostituees van de Rotterdamse Keileweg te huisvesten, maar dat ging uiteindelijk niet door.
Foto: Op dit moment wordt het Zuiderparkhotel verbouwd.