nieuws

Eind dit jaar duidelijkheid over file-aanpak Nesselande

ROTTERDAM - De Rotterdamse wethouder Baljeu hoopt eind dit jaar meer duidelijkheid te krijgen over de plannen voor de aanpak van de files in de ochtend- en avondspits bij Nesseland. Op de twee ontsluitingswegen van de wijk staat het regelmatig vast.
Belangrijke oorzaak voor de dagelijkse files is sluipverkeer dat via een van die ontsluitingswegen de N219 van de A12 naar de A20 rijdt. Om dat op te lossen wordt de rotonde bij de Zuidelijke Dwarsweg omgevormd tot kruispunt met verkeerslichten.

Zuidplas

De ontsluiting aan de Zuidkant, via de Laan van Avant Garde naar de Hoofdweg en de A20 geeft iets minder problemen. Rotterdam wil dat het aantal rijbanen van de Hoofdweg in zijn geheel verdubbeld wordt, maar met verschillende aanpassingen zou 2 x 1 rijbaan ook kunnen. Beide oplossingen moeten worden uitgevoerd op grondgebied van de gemeente Zuidplas. Wethouder Baljeu verwacht dat daar eind dit jaar meer over duidelijk wordt.

Snelheid

Verschillende partijen in de gemeenteraad vinden wel dat er snel iets moet gebeuren en willen dat wethouder Baljeu ingrijpt mocht de besluitvorming vertraging oplopen. Maar Leefbaar Rotterdam vindt de voorgestelde oplossingen uiteindelijk niet ver genoeg gaan. "Over vijf jaar constateren we dat de crisis voorbij is, dat iedereen weer aan het werk gegaan is en dat er weer files zijn ontstaan bij Nesselande. Daarom moet er een 3e ontsluiting komen naar de Rijksweg vanuit Nesselande. En als het Rijk daar niet mee akkoord is moeten we nu alvast een lobby opstarten om dat te veranderen", zegt Reinier de Jong.