nieuws

Tomasson rekent op lastige wedstrijd

ROTTERDAM - Excelsior moet het vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen Telstar doen zonder Moussa Kalisse. De aanvaller kampt met kleine klachten. Excelsior-trainer Jon Dahl Tomasson verwacht een lastige wedstrijd.
Tomasson ziet Telstar als een moeilijke tegenstander. 'Ze staan derde en doen het heel erg goed. Ze spelen met veel mensen achter de bal en kunnen goed en snel omschakelen. Ik verwacht dat we tegen een muur zullen spelen', vertelt de coach aan RTV Rijnmond.
Vorig seizoen kregen de Kralingers 63 doelpunten tegen in 30 wedstrijden. Na acht wedstrijden heeft de ploeg nu negen goals moeten incasseren. De verdediging lijkt erop vooruit te zijn gegaan. Tomasson kan dat beamen: 'We spelen een goed positiespel en de spelers kunnen het spel uitstekend lezen. We zetten goed druk en spelen als een blok. Het verdedigen begint natuurlijk voorin, maar met name Jordy Deckers heeft een aantal keer de nul voor ons gehouden.'
Aan het tegendoelpunt dat de Rotterdammers vorige week in de blessuretijd tegen FC Volendam moesten incasseren en waardoor het 2-2 werd, wordt niet veel meer gedacht. 'Het had eigenlijk 2-5 moeten worden. Natuurlijk baalden we ervan en we hebben het maandag in de nabespreking ook besproken, maar dat waren ook meteen de laatste woorden over Volendam,' aldus Tomasson.
Het duel Excelsior - Telstar begint vrijdagavond om 20.00 uur en is live te volgen via Radio Rijnmond.