nieuws

De boer op met Chris Natuurlijk

BoervanHerk
BoervanHerk
ROTTERDAM - Chris Natuurlijk gaat zaterdag op bezoek bij een boer in het Buijtenland van Rhoon, proeft van het  World Food Festival en gaat op zoek naar het beest in de kunst.
Chris Natuurlijk gaat de boer op naar het Buijtenland van Rhoon waar nu nog geboerd wordt, maar straks misschien niet meer. Het Rotterdamse Oogst Festival betaat 5 jaar en viert dat niet alleen thuis op het Heemraadsplein met een markt vol producten uit de omgeving, maar ook op het platteland van Rhoon. De boeren daar staan onder druk om plaats te maken voor natuur. Rotterdamse Oogst pleit ervoor om de boeren te laten blijven waar zij zijn. Want vlakbij Rotterdam wordt nog echt voedsel geproduceerd. Dus dan hoeven die groenten niet uit verre landen te komen, maar gewoon uit de buurt. Iedereen kan zondag 22 september naar Rhoon voor een Tour du Boer. Chris Natuurlijk krijgt vast een rondleidng over het bedrijf van Gert van Herk, die in de volle grond spruiten, andijvie en andere groenten teelt.
Chris Natuurlijk besteedt aandacht aan het World Food Festival dat van 18 september t/m 27 oktober 2013 eten op zijn Rotterdams presenteert. Van stadsboer tot streetfood, van de smaken van de vele uitheemse culturen in de stad tot de Rotterdamse gehaktbal en van wetenschappers, koks en kunstenaars over de toekomst van ons voedsel.
Chris Natuurlijk onderzoekt het beest in de kunst. Zoals de beesten van de Oostenrijkse avant-garde schilder Oscar Kokoschka. De overzichtstentoonstelling Mensen en Beesten is van 21 september tot en met 19 januari in Museum Boijmans van Beuningen te zien.
Aan de wilde beesten die de Rotterdamse kunstenares Annette Splinter schildert, gaat een uitgebreide studie vooraf. Het resultaat van haar werk is van zondag 22 september tot en met 6 oktober te zien in de tentoonstelling Menagerie Splinterbeest in Pand Paulus in Schiedam. Chris Natuurlijk zoekt de kunstenares op in haar huis en atelier in Park Schoonoord en praat met het "Splinterbeest" over haar werk.
Over Chris Natuurlijk! Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk!Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond