Boijmans: 'Park wordt niet volgebouwd'

Directeur Sjarel Ex van Museum Boijmans Van Beuningen begrijpt niets van de kritiek op het toekomstige collectiegebouw. Omwonenden klaagden woensdag over de locatie en de omvang van het nieuwe depot in het Museumpark.

"Ik gun Boijmans een goed collectiegebouw, maar niet hier", zegt buurtbewoner en voormalig rijksbouwmeester Wytze Patijn."Dit park is al zo vaak op de schop geweest, laat het nu met rust. Dit gebied heeft een open ruimte nodig." Ook de Rotterdamse ondernemers van de nabijgelegen Nieuwe Binnenweg vinden het park vol.

Sjarel Ex vindt deze kritiek voorbarig. Volgens hem ligt alles nog open: "Op dit moment zijn vijf architecten bezig met een ontwerp. Deze zijn in oktober en november klaar." De ontwerpen worden in Boijmans tentoongesteld en dan kunnen omwonenden meepraten.

Het kunstdepot in het naast gelegen Museumpark wordt ongeveer 14.000 vierkante meter groot en zal voor twintig procent toegankelijk zijn voor het publiek. De resterende tachtig procent wordt gebruikt voor de opslag en beheer van kunst.

Ex zegt dat er geen sprake van is dat het park wordt 'volgebouwd'. "Ik woon er zelf, dat wil ik ook niet."

Foto: RTV Rijnmond maakte een impressie van de grootte van het gebouw

Deel dit artikel: