nieuws

Voodoo-logés weigeren woning oude vrouw te verlaten

ROTTERDAM - De 76-jarige mevrouw Tromp op Rotterdam-Zuid zit al meer dan een jaar opgescheept met twee ongewenste logés. De man en de vrouw weigeren haar woning te verlaten. "Ze doen zelfs aan voodoo. Eng, heel eng."
Donderdag diende hierover een kort geding voor de rechtbank in Rotterdam. Volgens mevrouw Tromp vond zij het veertien maanden geleden goed dat het dakloze stel een paar weken bij haar introk. "Ik kende de vrouw via haar moeder op de Antillen. En de man en de vrouw sliepen in een auto, daarom heb ik ermee ingestemd dat ze een tijdje bij me kwamen wonen."

Doodsbang

Maar al snel voltrok zich een heel ander scenario. De man en de vrouw deden geen enkele poging een ander huis te vinden en maakten zich meester van de woning van mevrouw Tromp. “Ze aten, douchten en sliepen er. En ze deden zelfs aan voodoo. 's Nachts om twaalf uur hoorde ik mensen en er werden grote sigaren gerookt. Eng, heel eng. Ik ben doodsbang", zegt mevrouw Tromp.
Het werd haar allemaal te veel en ze bracht op een gegeven moment de dagen vrijwel continu door bij haar vriendin Rita.

Niet gezien

Nu dus een kort geding om de indringers uit haar huis te krijgen. Al is het zeer opmerkelijk dat ze de man en de vrouw juist nu al twee dagen niet heeft gezien.
"Maar dat zegt natuurlijk niets", stelt haar advocaat Den Engelsman. "Want ze kunnen zo weer opduiken en de woning opnieuw in bezit nemen. Daarom willen we nu een uitspraak van de rechter."
Hoewel mevrouw Tromp zegt dat ze de zaak meermalen bij de politie heeft aangekaart, is er nooit ingegrepen. "Waarschijnlijk omdat de politie het als een civiele kwestie beschouwt", aldus de advocaat.
De politie heeft in de zaak wel geprobeerd te bemiddelen, maar kon door de juridische wending in de zaak niets doen, bevestigt de politie.

Verhuizen

Mevrouw Tromp vreest dat haar woning behekst is en wil na alle commotie zo snel mogelijk verhuizen. Woningcorporatie Woonstad heeft haar inmiddels een nieuwe woning aangeboden.
Foto: Voodoo (Flickr cc Mohammed Alnaser)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl