nieuws

RTV Rijnmond wil niet samen met NPO

RTV Rijnmond (Dagmar Aarse)
RTV Rijnmond (Dagmar Aarse)
ROTTERDAM - De plannen van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) om de regionale omroepen over te nemen, zijn niet realistisch. Dat zegt Eric Wehrmeijer, directeur van RTV Rijnmond.
De NPO stuurde donderdag tot verrassing van de regionale omroepen een brief naar staatssecretaris Dekker met plannen over integratie van regionale met de landelijke publieke omroep. De overnameplannen kunnen op weinig sympathie rekenen bij de regionale omroepen.
“De brief van de NPO is niet in overeenstemming met de gesprekken die RTV Rijnmond en de andere regionale omroepen met de staatssecretaris voeren over de toekomst, zegt Eric Wehrmeijer. “Dit plan staat zo ver af van de realiteit dat wij ervan uitgaan dat dit niet zal gebeuren.”
In de brief staat ook dat de landelijke omroep pas wil gaan samenwerken als er eerst 25 miljoen euro op de regionale omroepen is bezuinigd. Dat moet gebeuren in 2016. RTV Rijnmond en de regionale omroepen blijven in gesprek met staatssecretaris Dekker over de voorgenomen bezuinigingen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl