nieuws

Restauratie Scheffersplein Dordrecht van start

ROTTERDAM - In de historische binnenstad van Dordrecht is vrijdagmiddag het officiële startsein gegeven voor de reconstructie van het Scheffersplein. De renovatie aan het plein, dat eigenlijk een brug is, duurt nog tot volgend jaar.
De renovatie aan de uit 1854 stammende brug, was hard nodig, omdat eind 2011 bij een reguliere inspectie bleek dat metalen spanten van de bruggen zijn versleten en verzwakt. Hierdoor kon het plein niet meer optimaal worden gebruikt bij bijvoorbeeld grote evenementen. Ook vrachtverkeer over het plein was niet meer mogelijk. De Dordtse gemeenteraad trok uiteindelijk 2,1 miljoen uit voor de reconstructie.
Omdat de aangrenzende Voorstraat een dijk is en daaraan eigenlijk niet in de winter gewerkt mag worden, eiste het waterschap aanvankelijk dat het Scheffersplein in de zomer zou worden opgeknapt, maar in overleg met de verschillende horecaondernemers die aan het plein zitten en waarvan een aantal hun terrassen op het plein heeft, is besloten het werk in de winter te verrichten.
Het markante beeld van Ary Scheffer, waaraan het plein de naam dankt, wordt tijdens de werkzaamheden ingepakt. Er is een omheining op het plein gemaakt waarop informatie te zien en te lezen is over de geschiedenis van het plein en de verbouwing. Daarnaast kan de omheining worden gebruikt door de horeca om hun aanbod te presenteren.
De reconstructiewerkzaamheden duren tot 1 april 2014. Pas in oktober dat jaar wordt de oorspronkelijke bestrating, bestaande uit Portugese keitjes, teruggebracht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl