nieuws

Leefbaar Rotterdam: Aboutaleb gegroeid in z'n rol

ROTTERDAM - "Hij is een harde werker, leest zich goed in en is integer". Ronald Schneider, fractievoorzitter van oppositiepartij Leefbaar Rotterdam is tevreden over het functioneren van burgemeester Aboutaleb.
Ook Ronald Sörensen, Leefbaar-voorman van het eerste uur, is te spreken: "In het begin had ik m'n twijfels, maar het doet het steeds beter. Hij kent inmiddels het klappen van de zweep."
De twee prominenten van Leefbaar Rotterdam doen hun verhaal aan de vooravond van het uitzenden van de documentaire over de burgemeester. Morgen zendt TV Rijnmond het eerste deel van de drieluik uit. Klik hier voor meer informatie over de documentaire.

Paspoort terugsturen

Bijna vijf jaar geleden reageerde Leefbaar Rotterdam fel op de aanstelling van Aboutaleb. Tijdens de auguratie boden toenmalig fractievoorzitter Marco Pastors en Sörensen de kersverse burgemeester een envelop aan om z'n Marokkaanse paspoort naar Marokko te kunnen sturen. 'Ik vind het nog steeds niet kunnen dat volksvertegenwoordigers twee paspoorten hebben dus kan die envelop weer kringen", aldus Sörensen nu.
Sörensen en Schneider vinden dat Aboutaleb veel oog heeft voor veiligheid. Schneider: "De strandrellen in Hoek van Holland waren een soort wake-up call dat je in Rotterdam 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar burgemeester bent. Je mag hier niet verslappen, zeker niet als het over veiligheid gaat."

Voor safe gaan

"Soms slaat Aboutaleb wel een beetje door", vervolgt Schneider. "Aboutaleb heeft de neiging om soms voor safe te gaan, bijvoorbeeld bij de Dance Parade. Je moet hard optreden tegen raddraaiers, maar dat betekent niet dat je een evenement moet verbieden".
Volgend jaar besluit de gemeenteraad van Rotterdam of Aboutaleb nog eens zes jaar burgemeester van Rotterdam mag zijn. Leefbaar Rotterdam pleit, net als vijf jaar geleden, voor een referendum: "Er zijn Rotterdammers tevreden over Aboutaleb en Rotterdammers die minder tevreden zijn. Daarom denk ik dat het het meest eerlijk is om alle Rotterdammers te vragen wie ze als burgemeester willen hebben, aldus Schneider.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl