nieuws

Sparta wint eenvoudig bij Fortuna Sittard

ROTTERDAM - Sparta heeft de uitwedstrijd bij Fortuna Sittard eenvoudig met 0-3 gewonnen. De ploeg van de geplaagde trainer Adrie Bogers nam voor rust al afstand van de Limburgse formatie. Door de winst in de Trendwork Arena is het verschil met koploper FC Dordrecht verkleint tot vier punten.
Sparta ging in de eerste helft efficiënt met de kansen om. De Rotterdammers kwamen na een kleine twintig minuten op voorsprong, toen Pieter Langedijk (foto) profiteerde van geklungel in de defensie van de Limburgers en vervolgens prachtig uithaalde: 0-1. Even daarvoor had Fortuna-speler Lars Gulpen nog de lat geraakt. Na een half uur spelen verdubbelde Sparta de score. Donovan Deekman maakte met het hoofd 0-2.
De gasten mochten keeper Khalid Sinouh dankbaar zijn dat met die score de rust werd gehaald. Eerst pakte de ervaren sluitpost een inzet vlak voor het doel van Patrick N’Koyi en even later wist ook ex-Spartaan Jeffrey Vlug hem niet te passeren.
In de tweede helft was het al snel duidelijk dat Sparta niet meer in de problemen zou komen in Sittard. Niels Vets kreeg zijn tweede gele kaart, waardoor de thuisploeg met tien man verder moest. Sparta speelde het duel vervolgens simpel uit. In de slotminuut maakte spits Johan Voskamp er nog 0-3 van.