Excelsior pakt een punt met tien man

ROTTERDAM - Excelsior heeft een punt overgehouden aan het thuisduel met Telstar. Op Woudestein hield de ploeg van trainer Jon Dahl Tomasson de dit seizoen verrassend presterende Noord-Hollanders op 1-1. Lars Hutten maakte kort voor tijd uit een strafschop de niet meer verwachte gelijkmaker.
In de matige eerste helft gebeurde er vrijwel niets noemenswaardigs voor beide doelen. Kevin van Essen probeerde het namens de gasten van afstand, maar hij mikte naast. De thuisploeg kon daar niets tegenover stellen en moest na dik een half uur spelen zelfs met tien man verder. Lucas Woudenberg kreeg een rode kaart vanwege natrappen. Excelsior bleef in de laatste fase voor rust wel overeind.
Na rust kwam Excelsior goed weg toen een pegel van Van Essen op de lat boven doelman Jordy Deckers plofte. Even later was het alsnog raak. Sjaak Lettinga bracht het sterkere Telstar op voorsprong: 0-1.
Excelsior slaagde er met een man minder lang niet in om het Telstar lastig te maken. De bezoekers weigerden zelf het duel al vroegtijdig in het slot te gooien. Acht minuten voor tijd werd het toch gelijk. Sander Fischer werd na een hoekschop onderuit gewerkt door een Telstar-verdediger, waarna Hutten de toegekende penalty verzilverde: 1-1.