nieuws

FC Dordrecht verovert periodetitel ondanks nederlaag

ROTTERDAM - FC Dordrecht heeft de eerste periodetitel in de wacht gesleept. De ploeg van trainer Harry van den Ham verloor op eigen veld met 0-2 van Willem II, maar zag concurrent FC Eindhoven ook onderuit gaan. Jong Ajax was met 1-2 te sterk voor de Brabanders. FC Dordrecht is daardoor zeker van nacompetitievoetbal.
In de openingsfase had FC Dordrecht een licht veldoverwicht, zonder dat de lijstaanvoerder van de Jupiler League gevaarlijk werd. De thuisploeg mocht zelfs blij dat Ali Messaoud een enorme kans onbenut liet. In die fase, halverwege de eerste helft, kantelde het duel ook. Willem II kreeg meer grip op de wedstrijd, maar Rihairo Meulens miste nog wel een grote mogelijkheid voor de Dordtenaren. Hij vond het zijnet. Aan de andere kant maakte keeper Warner Hahn een schot van Bruno Andrade onschadelijk.
In de tweede helft kregen beide ploegen vlot een kans, maar een snelle openingstreffer na rust viel niet. Het spel golfde op en neer in de eerste minuten, maar daarna keerde de rust weer terug. Na dik een uur spelen kwam Willem II wel op voorsprong. Messaoud kopte de bal achter de kansloze Hahn: 0-1. Halverwege de tweede helft kreeg FC Dordrecht een nieuwe domper te verwerken, toen verdediger Ilias Haddad geblesseerd van het veld moest na een botsing met Hahn.
De gastheren kwamen dik een kwartier voor tijd goed weg, toen een rollertje van Andrade op de paal belandde. Even daarvoor kon een schuiver van Andreas Luckermans Willem II niet verontrusten. Yoell van Nieff was wel dichtbij de gelijkmaker, maar hij mikte uit een vrije trap op de buitenkantpaal. Andrade mocht kort daarna op Hahn afstormen, maar de sluitpost keerde zijn inzet. Een paar minuten voor tijd besliste Messaoud het duel alsnog: 0-2.
Na het laatste fluitsignaal was het nog even wachten op de einduitslag bij FC Eindhoven - Jong Ajax, maar toen ook dat duel was afgelopen, kon het feest ondanks de nederlaag losbarsten aan de Krommedijk. Het is voor FC Dordrecht de eerste periodetitel sinds 2009.