nieuws

Boëtius: 'Ben zo goed als fit verklaard'

ROTTERDAM - Feyenoord neemt het zondag in de eredivisie op tegen FC Utrecht en Jean-Paul Boëtius zou weleens de volle negentig minuten op het veld kunnen staan. De jonge aanvaller is door de medische staf zo goed als fit verklaard, maar weet ook zelf nog niet of hij een volledige wedstrijd aan kan.
'Die keuze laat ik over aan de trainer', aldus Boëtius. Mocht de 19-jarige speler een basisplek toebedeeld krijgen zal dat ten koste gaan van Samuel Armenteros of Ruben Schaken. Gezien de huidige vorm van Schaken lijkt hij het meest voor zijn plek te moeten vrezen.
Vorige week tegen NEC maakte Boëtius al zijn rentree voor Feyenoord. In het half uur dat hij speelde maakte de snelle aanvaller een prima indruk. Toch leed Feyenoord opnieuw puntverlies in een uitwedstrijd, een flinke klap voor de ploeg. 'Maar ik zie dat iedereen er weer bovenop is gekomen.'
Boëtius denkt dat er ondanks het vele puntverlies weldegelijk rek in het elftal zit. 'We worden nog steeds beter, iedereen groeit individueel. Als we dat op elkaar af kunnen stemmen kunnen we een goed draaiend team zijn.' Voorlopig is Utrecht-thuis de eerstvolgende wedstrijd voor Feyenoord en de Kuip is voor veel ploegen een onneembare vesting.
Waarom het juist in uitwedstrijd zo vaak mis gaat weet Boëtius niet. 'We willen altijd winnen maar het zou goed kunnen dat de tegenstanders gewoon bloed ruiken. Bovendien lijken ze tegen Feyenoord altijd beter dan normaal. Het is wel een gegeven waar we aan moeten werken.'
Feyenoord - FC Utrecht is morgen live te beluisteren op Radio Rijnmond. De aftrap van het duel is om 14.30 uur.