nieuws

Van Marwijk aan de slag bij Hamburger SV

vanmarwijk
vanmarwijk
ROTTERDAM - Bert van Marwijk is per direct aangesteld als nieuwe trainer van Hamburger SV. De oud-trainer van Feyenoord moet de club uit Hamburg terug brengen aan de top van het Duitse voetbal. De oefenmeester tekende zaterdag een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar.
Van Marwijk, die in 2002 de UEFA Cup won met Feyenoord, was al enige dagen in onderhandeling met HSV. Roel Coumans, momenteel assistent-trainer van Fortuna Sittard, gaat met Van Marwijk mee naar de Duitse stad. Vrijdagavond zat Coumans nog op de bank tijdens het duel Fortuna Sittard - Sparta. Een wedstrijd die Sparta overigens met 0-3 won.
In Hamburg krijgt Van Marwijk de lastige taak HSV weer aan de top van Duitsland te brengen. De ploeg van onder meer Rafael van der Vaart staat na zes wedstrijden op de zestiende plaats in de Bundesliga. Van Marwijk was al eens eerder actief in Duitsland. Tussen 2004 en 2006 trainde hij Borussia Dortmund. Van 2000 tot en met 2004 en 2007 tot en met 2008 trainde hij Feyenoord.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl