nieuws

Pover Feyenoord wint nipt van FC Utrecht

ROTTERDAM - Feyenoord heeft in een zeer matig duel FC Utrecht met 1-0 verslagen. Middenvelder Tonny Vilhena maakte in de wedstrijd zonder veel hoogtepunten de enige treffer. Door de zege stijgt de ploeg van trainer Ronald Koeman wel naar de achtste plaats van de eredivisie met tien punten uit zeven duels.
Het duel in de Kuip kwam moeizaam op gang. FC Utrecht bleef eenvoudig op de been en kreeg zelfs de beste kans in de openingsfase. Jens Toornstra krulde een vrije trap tegen de lat. De thuisploeg werd in die fase zelden gevaarlijk. Een schot van Jordy Clasie kon keeper Robbin Ruiter niet verontrusten en Tonny Vilhena mikte uit de draai een meter over het vijandelijke doel.
Kai Heerings zag zijn poging naast het doel van doelman Erwin Mulder hobbelen. Gaandeweg het duel kreeg Feyenoord een licht overwicht en Graziano Pellè zorgde er met een prachtige omhaal voor dat het publiek heel even opveerde. De inzet van de Italiaan werd voor de lijn weggewerkt. Even later was het alsnog raak. Pellè vond op knappe wijze met de borst Vilhena, die Ruiter kansliet: 1-0.
Pellè zelf was dichtbij een verdubbeling van de score, maar zijn inzet verdween voorlangs. Clasie zorgde ervoor dat Feyenoord met een voorsprong ging rusten, door een bal van de lijn te werken.
Ook na rust werd het publiek niet verwend. De eerste kans was weer voor de bezoekers. Willem Janssen kwam vrij voor Mulder, die met zijn voeten de gelijkmaker voorkwam. Clasie vond net als in de eerste helft Ruiter op zijn weg. Het duel in de volle maar stille Kuip kabbelde voort. Koeman bracht Ruben Schaken en John Goossens voor respectievelijk Samuel Armenteros en Jean-Paul Boëtius (hij maakte zijn rentree in de basis), maar ook zij zorgden nauwelijks voor de gewenste impuls.
Omdat ook FC Utrecht aanvallend niets kon uitrichten, bleef het zwalkende Feyenoord overeind. Tien minuten voor tijd miste een kopbal van Pellè kracht en vlak voor tijd mikte hij naast, waardoor de Italiaan net als vorige week tegen NEC niet tot scoren kwam.
Scoreverloop: 35' Tonny Vilhena 1-0
Opstelling Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen (46. Nelom), Martins Indi, Clasie, Immers, Vilhena, Armenteros (60. Schaken), Pellè en Boëtius (72. Goossens).

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl