nieuws

Lucinda Brand tweede op WK met Rabo-equipe

Lucinda-Brand
Lucinda-Brand
ROTTERDAM - Lucinda Brand uit Dordrecht is met de Rabobank-Liv/Giant-formatie tweede geworden op de ploegentijdrit op de WK in het Italiaanse Florence. De Nederlandse ploeg moest de Amerikaanse formatie Specialized-lululemon ruim voor zich dulden in de koers over 42 kilometer.
Brand moest met haar ploeggenoten Marianne Vos, Annemiek van Vleuten, Roxanne Bovenberg en Thalita de Jong 1.10 toegeven op de equipe van Ellen van Dijk. Loes Gunnewijk legde met haar Australische ploeg Orica-AIS beslag op het brons.
Specialized-lululemon legde de basis voor de titelprolongatie tussen het eerste en tweede meetpunt. Bij de eerste tijdmeting had de Amerikaanse formatie nog maar een krappe 2 seconden voorsprong, maar daarna versnelde de ploeg aanzienlijk. Bij het tweede meetpunt na ruim 27 kilometer was de voorsprong al gegroeid naar 50 seconden, waarmee de zege de ploeg van Van Dijk eigenlijk al niet meer kon ontgaan.
Bij de heren ging de winst in de ploegentijdrit naar Omega Pharma - Quick Step. Team De Rijke-Shanks uit Spijkenisse werd dertigste op 5.42 van de Belgische equipe.