Zwaarbevochten zege voor Sparta

ROTTERDAM - Sparta heeft de uitwedstrijd bij Telstar nipt met 0-1 gewonnen. Joshua John maakte de enige treffer in de eerste helft, maar de hoofdrol was voor de geplaagde doelman André Krul.
Na een kwartier spelen kwamen de Rotterdammers op voorsprong. John omspeelde keeper Cor Varkevisser (ex-Sparta) en vond het net: 0-1. Aan de andere kant was Johan Plat dichtbij de gelijkmaker, maar hij faalde.
In de eerste minuut na rust verzuimde Joey Godee het duel vroegtijdig in het slot te gooien. Varkevisser reageerde attent op zijn inzet. Een kopbal van Lerin Duarte ging daarna net naast het vijandelijke doel. Een kwartier voor tijd kroop Sparta door het oog van de naald, toen Plat de lat trof. De normaal zo trefzekere Johan Voskamp weigerde aan de andere kant de trekker over te halen.
In de spannende slotfase kreeg vooral Telstar nog enkele mogelijkheden. Kevin Brands faalde oog in oog met keeper Krul. De sluitpost - die de laatste weken onder vuur ligt - werd de held van de avond. Hij stopte vlak voor tijd op knappe wijze een penalty van Plat. Die strafschop werd gegeven na een overtreding van Marten de Roon op de rand van het strafschopgebied. In de tumultueuze slotfase bleef Sparta overeind.