nieuws

NU Discussie: Wat te doen met pedofielen?

pedofiel
pedofiel
ROTTERDAM - In Wijngaarden is men in rep en roer om een pedofiel die vlak in de buurt van een school woont. Hij woont er al sinds mei, maar het is pas net bekend geworden. Wat te doen met pedofielen?

Als je kinderen hebt, moet je er natuurlijk niet aan denken dat er zo'n figuur in de buurt woont. Het is allang niet de eerste zaak dat bewoners in opstand komen tegen de komst van een pedofiel:
In Deventer moest zelfs de ME er aan te pas komen na hevige protesten tegen de komst van Martijn Uittenboogaard, die kerel van de voormalige pedofielenvereniging. Hij was zelfs alleen maar op bezoek bij een vriend, hij woont er niet.
Ander voorbeeld is het weigeren van de pedofiel Sytze van der V. , die niet welkom was in de gemeente Eindhoven. Daar heeft hij trouwens een rechtzaak over aangespannen.
Als het om pedofielen gaat, is de maatschappelijke onrust onvoorstelbaar groot. En te begrijpen: Het gaat om de veiligheid van je kinderen.
Maar waar moet een pedofiel, die z'n straf heeft uitgezeten, dan wonen? En: in Nederland geldt toch dat als je je straf hebt uitgezeten, je weer met een schone lei moet kunnen beginnen?
Moet er aan de andere kant misschien ook iets gebeuren? Dat pedo's geen kans meer krijgen bij kinderen? Hoe vertél je je kinderen voor wie ze moeten oppassen? Zijn ze wel weerbaar genoeg?
Hersenonderzoeker Dick Swaab riep veel kritiek over zich af toen hij zei dat pedofilie een geaardheid is, net als bijvoorbeeld hetero- of homofilie. Als je dáár vanuit gaat: hoe dan dit probleem op te lossen?

BEL met Rijnmond Nu: Nieuws & Discussie: 010 - 436 44 36.

Anoniem bellen mag ook , en meediscussieeren kan ook op deze pagina.
Twítter met de hashtag RIJNMONDNU:

Word bijgepraat over het nieuws om de hoek, maar ook over binnen- en buitenlandse kwesties. Met verslaggevers in de regio en correspondenten uit de hele wereld. Een nieuwsquiz, de Dag van Toen en discussie! Rijnmond Nu: iedere werkdag tussen 16.00 en 19.00 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl