nieuws

Inbrekers aangehouden in Maassluis dankzij getuige

Politie
Politie
ROTTERDAM - Dankzij een oplettende getuige heeft de politie in de nacht van zondag op maandag in Maasluis twee inbrekers kunnen aanhouden. Ze hadden even daarvoor ingebroken in winkelcentrum Koningshoek.
De getuige belde rond 02.45 uur de politie toen hij breekgeluiden hoorde aan de achterkant van het winkelcentrum. Daarnaast stond er een man op een verdachte manier bij het pand en reed er een scooter in de buurt.
Toen agenten naar het winkelcentrum reden, zagen ze op de Van Beethovenlaan een scooter rijden met daarop twee mannen die voldeden aan het signalement dat de getuige had doorgegeven. Toen de bestuurder de politie zag, ging hij er direct vandoor, maar na een korte achtervolging kon de scooter op de Richard Hollaan worden stilgezet. De twee mannen, van 21 en 23 jaar uit Maassluis zitten nu vast. De 23-jarige bestuurder van de scooter had bovendien geen rijbewijs. De scooter is in beslag genomen.
Later die nacht bleek dat er was ingebroken bij een winkel. Het is nog onduidelijk of het duo hierbij iets heeft meegenomen.