nieuws

Spijkenisse gruwelt van mogelijke seriemoordenaar

ROTTERDAM - In het Sterrenkwartier in Spijkenisse is met afgrijzen gereageerd over het feit dat Patrick S. mogelijk meer moorden op zijn geweten heeft.
"O wat vreselijk, dat is echt vreselijk. Daar heb ik geen woorden meer voor en zoveel spullen, dat is toch niet normaal. Het idee dat een seriemoordernaar vlakbij je heeft gewoond." Het is één van de reacties in de Venusstraat op het nieuws dat de politie onderzoekt of Patrick S. betrokken is bij meer moorden.

447 voorwerpen aangetroffen

Patrick S. is tot levenslang veroordeeld voor de moord op Farida Zargar en Nanda Kerklaan.
Nu wordt uitgezocht of de 447 voorwerpen die in zijn voormalig woning zijn aangetroffen van diefstal afkomstig zijn, of dat ze bij nieuwe slachtoffers horen.
Politie verspreidt brief
De spullen ziijn gevonden in de voormalige woning van Patrick aan de Venusstraat in Spijkenisse. Ze werden in oktober 2011 aangetroffen bij de doorzoeking van het huis. De politie heeft een brief verspreid in de Venusstraat waar bewoners wordt gevraagd om meer informatie over de spullen. Op straat wordt er druk over gesproken. "De man heeft levenslang gekregen. Het was rustig, maar nu wordt de hele zaak weer opgerakeld."
Haarlokken en nagels
Tussen de spullen zaten tientallen sieraden en mobiele telefoons. Bizar is de ontdekking van drie haarlokken en van nagels. Het Rotterdamse Cold Case team, dat onderzoek doet naar onopgeloste moorden, hoopt dat mensen spullen herkennen. Van 14 sieraden is inmiddels al duidelijk dat die afkomstig zijn van een straatroof en een woninginbraak.

Familie vermisten

De recherche heeft al goederen laten zien aan familieleden van vermiste personen. Ook is contact geweest met 1.500 opkopers van tweedehands spullen. Aangetroffen DNA-sporen hebben nog niet tot een match geleid.
Zelf 5 moorden opgebiecht
S. heeft zelf tegenover een politie-infiltrant, die zich voordeed als gedetineerde, verteld dat hij verantwoordelijk is voor in totaal vijf moorden. Hij heeft daarover nooit een officiële verklaring willen afleggen.
De familie van Patrick S. is door de woningcorporatie uit het huis aan de Venusstraat gezet. Het huis staat te koop.