nieuws

HSV meldt komst van Bert van Marwijk

vanmarwijk
vanmarwijk
ROTTERDAM - De aanstelling van Bert van Marwijk als nieuwe trainer van Hamburger SV is officieel rond. De Duitse clubleiding bevestigde maandagavond de komst van de voormalige bondscoach van Oranje. Hij ondertekent een contract tot medio 2015 bij de ploeg van middenvelder Rafael van der Vaart. Hij begint woensdag met zijn werkzaamheden.
'We zijn verheugd dat we Bert van Marwijk voor HSV hebben kunnen winnen. Hij is een trainer met een grote ervaring, die zijn vakmanschap al vaak heeft bewezen,' liet de clubleiding weten. De raad van toezicht van Hamburger SV ging maandagavond akkoord met de benoeming van Van Marwijk. De voormalige coach van onder meer Feyenoord en Borussia Dortmund bereikte zaterdag al een mondelinge overeenstemming met het bestuur over een 2-jarig contract, met een optie op nog een seizoen. Volgens Duitse media krijgt de oud-bondscoach een jaarsalaris van 1,4 miljoen euro.
Van Marwijk (61) kan zijn nieuwe ploeg dinsdagavond in de bekerwedstrijd tegen Greuther Fürth, de koploper van de tweede Bundesliga, al aan het werk zien. Rodolfo Cardoso zit dan voor de laatste keer nog op de bank als interim-coach, na het ontslag vorige week van hoofdtrainer Thorsten Fink.
Van Marwijk debuteert zaterdagavond op de bank bij HSV in de uitwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt, de nummer 13 van de ranglijst. De ploeg uit Hamburg staat op de zestiende positie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl