nieuws

Twee bekertoernooien; veel onduidelijkheid bij clubs

ROTTERDAM - Maandagavond werden de lotingen verricht voor twee regionale voetbaltoernooien. In het Rotterdamse Stadhuis werd geloot voor de Regio Rijnmond Cup, een paar kilometer verderop gingen op Woudestein, de thuisbasis van Excelsior, de namen van amateurclubs in de koker voor de Voetbal Rijnmond Cup.
Vorig jaar was er nog één regionaal toernooi, namelijk de Voetbal Rotterdam Cup. Een paar organisatoren van dat toernooien konden door een meningsverschil over de te volgen koers in de toekomst niet meer door één deur en dus gingen die partijen beiden hun eigen weg.
Maandag werd er - toevallig ook op dezelfde avond - voor beide toernooien geloot. Toch is er nog steeds veel onduidelijk voor de deelnemende clubs. De verenigingen hebben geen idee voor welk toernooi ze zich eigenlijk hebben ingeschreven. Ook de organisatoren hadden het liever anders gezien.
Verslaggever Cris Rolandus ging een kijkje nemen bij beide lotingen en begon in het Rotterdamse Stadhuis. Luister hieronder naar die reportage.