nieuws

Trompettist Eric Vloeimans speelt in bioscoopfilm

ROTTERDAM - Met melancholische trompetklanken begeleidt Eric Vloeimans uit Rotterdam de dood van het jonge paardje Blacky. Het is een onderdeel van de film De Nieuwe Wildernis over de natuur van de Oostvaardersplassen.
De film ging maandagavond in première in Amsterdam.De Nieuwe Wildernis laat de ruige natuur zien in het gebied. Het Metropole orkest speelde de soundtrack live.
"De première was heel bijzonder", zegt Eric Vloeimans, na een korte nacht. De première van de film duurde tot laat in de avond.

Jonge paard Blacky

Hij vervolgt zijn verhaal: "Van de film zelf heb ik weinig meegemaakt, omdat ik live moest spelen. Toch ervaar je iets magisch. Iedereen is in cocktail en je speelt met een groot orkest. In het Concertgebouw klinkt de muziek als een klok."
Vloeimans kreeg veel muziek aangeleverd, maar de dood van het jonge paard Blacky mocht hij zelf componeren: "Ik heb de beelden die erbij horen in de studio gezien en er wat bij verzonnen. Het is een en al droefenis en melancholie."

Spelen tussen de paarden

Net zo mooi was de ervaring van de trompettist in het natuurgebied zelf. Voor de making off ging hij met zijn trompet naar de Oostvaardersplassen: "Je hoort het snuiven van de paarden. Je ziet twee hengsten die knallen even tegen elkaar. Verder is het heel rustig", beschrijft hij de idyllische sfeer.
"Ik had m'n trompet bij me", vervolgt Vloeimans. "Heel zachtjes begon ik te spelen. Vanuit het hele veld zag je de paarden dichterbij komen. Er kwam zelfs een paard naar me toe die met z'n snuit tegen de beker van m'n trompet kwam", beschrijft hij de magische momenten.