nieuws

Feyenoord maakt bezwaar tegen heffing

gudde
gudde
ROTTERDAM - Feyenoord maakt op voorhand bezwaar tegen de crisisheffing over 2013, zoals die vorige week op Prinsjesdag is aangekondigd. De Rotterdamse club was eerder ook al in beroep gegaan tegen de heffing over 2012.

Volgens Feyenoord-directeur Eric Gudde is de kans groot dat de club de gang gaat maken naar de rechter om de rechtmatigheid van de 'crisisheffing' te laten toetsen. De in 2012 aangekondigde heffing houdt in dat werkgevers in 2013 een eenmalige crisisheffing moesten betalen van een extra 16% over het loon dat zij in 2012 aan een medewerker hebben betaald, voor zover dat loon hoger was dan € 150.000.
Op de website van Feyenoord reageert Gudde op het besluit ‘Bedrijven hebben in 2013 te horen gekregen dat de crisisheffing absoluut een eenmalige maatregel zou zijn. Als je het dan toch presteert opnieuw met deze maatregel te komen, ben je als overheid niet betrouwbaar’, aldus Gudde.
In de gezondmaking van de club zou de heffing een forse streep door de rekening zijn. ‘Dit helpt natuurlijk helemaal niet met het willen bereiken van zwarte cijfers en het versneld verbeteren van het negatief eigen vermogen. Ook ontkomen we er niet aan om maatregelen te nemen als het niet vervullen van vacatures en het schrappen van projecten, aldus Gudde op de eigen website.