nieuws

Weinig bijval voor raadsvergadering in tuin museum

ROTTERDAM - De gemeenteraad van Dordrecht vergadert dinsdagmiddag bij wijze van proef in de tuin van het Dordrechts Museum aan de Museumstraat. Op deze manier hoopt de gemeente meer publiek naar de raadsvergadering te trekken. De politici van verschillende partijen zijn niet echt enthousiast over het experiment.
Het vergaderen in de museumtuin kost wel vijfduizend euro meer dan een reguliere vergadering in het stadhuis. “Overal in het land vinden gemeenteraadsvergaderingen plaats buiten het stadhuis”, vertelt burgemeester Arno Brok. “We hopen hiermee nieuwe groepen mensen aan te spreken. We moeten dit na afloop maar eens goed evalueren.”
Veel geld
Met name de extra kosten van 5.000 euro stuitte verschillende gemeenteraadsleden tegen de borst. “Ik vind het nogal veel geld”, reageerde Marc Merx van de VVD. “Ik vind dat dit in deze tijd niet kan”, meende Leny Kuhlemeijer van Beter Voor Dordt.
Afbreuk aan cachet
Fractievoorzitter Cor van Verk van de PvdA had een heel andere reden om tegen het buiten vergaderen te ageren: “Voor ons hoeft dit niet. We vinden het eigenlijk afbreuk doen aan het cachet van de raad. De Tweede Kamer vergadert toch ook niet op het Malieveld.”
Echt veel extra bezoekers trok de buitenvergadering niet. Een bezoekster van het museum die zich afvroeg wat er allemaal aan de hand was, liep ook al niet warm voor de buitenbijeenkomst: “Er komt hier toch geen hond zitten in die modder.”