nieuws

Apotheek Schiemond in Rotterdam moet week dicht

Apotheek_Schiemond
Apotheek_Schiemond
ROTTERDAM - Apotheek Schiemond aan de Pelgrimsstraat in Rotterdam-Delfshaven moet van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) vanaf dinsdag een week dicht.
Tijdens een controle op 19 september in de apotheek was geen verantwoordelijke apotheker aanwezig, alleen twee onervaren assistenten. Volgens de IGZ waren er ‘ernstige risico's voor de patiëntveiligheid’.
Geen controle door apotheker
Volgens de inspectie was de controle bij het klaarmaken van de recepten onvoldoende en er was geen temperatuurmonitoring bij de opslag van geneesmiddelen in de koelkast. Verder werden kinderrecepten niet apart gecontroleerd en risicovolle geneesmiddelen werden niet vooraf gecontroleerd door een apotheker.
Geen recepten verwerken
De apotheek mag geen recepten meer aannemen, uitgeven of verwerken. Recepten die nog in de apotheek zijn en nog niet zijn verwerkt, moeten aan de patiënten worden teruggeven of worden vernietigd. Daarnaast moet de Apotheek Schiemond de patiënten en artsen in heldere taal uitleg geven over de sluiting en patiënten doorverwijzen naar omliggende apotheken.
Als de apotheek over een week aan de voorwaarden van de IGZ voldoet, mag hij weer open.
Foto: Google Streetview