nieuws

Sparta gaat voor stunt in Alkmaar

ROTTERDAM - Sparta hoopt woensdagavond te kunnen stunten in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi. De ploeg van Adrie Bogers acht zich niet kansloos bij bekerwinnaar AZ. De ploeg uit Alkmaar wist de laatste weken niet te imponeren en verloor zondag nog ruim van NAC.
Volgens voormalig AZ-speler Gijs Luirink valt er voor Sparta wel wat te halen in Alkmaar. 'Je maakt altijd een kans en misschien zitten ze momenteel niet helemaal lekker in hun vel. Aan de andere kant blijft het natuurlijk wel een goede ploeg uit de Eredivisie', aldus Luirink.
Ook trainer Adrie Bogers denkt niet dat Sparta bij voorbaat kansloos is. 'Ik heb ze zondag aan het werk gezien in Breda en toen maakten ze wel een vermoeide indruk', aldus de coach van de Spartanen.
Sparta trof het met AZ niet met de loting. Net als vorig jaar met Heracles staat er direct een uitwedstrijd tegen een ploeg uit de Eredivisie op het programma. Bogers mist Mimoun Mahi, Mario Bilate en Roy Kortsmit tegen de ploeg uit Alkmaar.
Bij Sparta stond John de Wolf donderdag voor het eerst op het veld bij de selectie van het eerste elftal. De oud-verdediger van de club is deze week doorgeschoven naar het eerste elftal om daar als assistent-trainer van Adrie Bogers te fungeren en met de verdedigers aan de slag te gaan.
AZ-Sparta begint woensdag om 20:00 en is live te volgen via Radio Rijnmond Sport