nieuws

Nieuwe film van Rotterdammer Hoogendoorn

ROTTERDAM - In de RET-remise aan de Rotterdamse Kleiweg worden deze week opnames gemaakt voor de speelfilm 'Tussen 10 en 12'. Het verhaal is gebaseerd op een tragische gebeurtenis uit het leven van regisseur Peter Hoogendoorn.
Het is "een verhaal over een reis van het noodlot, in een almaar doorlevende stad". Een aantal jaren terug is de Rotterdamse regisseur zijn zusje verloren. Hij kreeg het verschrikkelijke nieuws dat zij was omgekomen tijdens een auto-ongeluk.
In zijn eerste lange speelfilm wordt dit verhaal verteld. Ook is te zien hoe hij als jongeman zijn vader en later zijn moeder dit slechte nieuws moet brengen.
Kenmerkend aan de film is het minimalistische en het absurdisme. Het leven gaat, ook tijdens zo'n tragische gebeurtenis, gewoon door. In de film is de periode tussen 10 en 12 te zien, de periode waarin hij iedereen het nieuws van zijn zusje brengt. Het wordt dan ook een 'real time drama met ensemble cast' genoemd.
Hoogendoorn kennen we van zijn eerdere afstudeerproject en korte fictie film 'Wes'. De film werd met lof ontvangen en won verschillende prijzen, waaronder de IJzeren Haring Award op het Leids Filmfestival. Later maakte hij de korte film 'Show me Love'.
In de real time film is een goed verzorgde cast te zien met Raymond Thiry, Nasrdin Dchar, Olga Louzgina, Cynthia Abma, Ko Zandliet en Elise van 't Laar.
De film moet eind 2014 in de bioscoop te zien zijn.