nieuws

Laffe overval op Vlaardingse bejaarde

ROTTERDAM - De Vlaardingse familie Rodenburg heeft met kordaat optreden erger leed weten te voorkomen toen hun buurvrouw in de Sperwerlaanflat werd overvallen. De buren bedachten zich geen moment toen ze de vrouw om hulp hoorden schreeuwen.
Doordat een slaapkamerdeur openstond kon de insluiper tegen middernacht via een schuurtje van de onderburen naar de eerste verdieping klimmen en zijn slag slaan bij buurvrouw Fokkens.

Oog in oog

Toen de 70-jarige bewoonster gerommel hoorde en ging kijken, stond zij oog in oog met de man. Op dat moment ging hij haar te lijf en drukte een kussen op haar gezicht. Omdat de vrouw een zogenoemd ouderenalarm wist in te drukken, vluchtte de overvaller de woning uit. De vrouw bleef achter met een bloeduitstorting en een pijnlijke heup.
Toen de buren de vrouw hoorden schreeuwen en de dader zagen wegrennen, kwamen ze direct in actie. De buurman sprong over het balkon en hielp de vrouw overeind. Zijn vrouw belde in de tussentijd de politie.

Nuchter

De hevig geschrokken mevrouw Fokkens is nu herstellende van haar verwondingen. De buurman en zijn vrouw blijven nuchter onder hun actie. "Als iemand je hulp nodig heeft, dan help je diegene gewoon", aldus de buurman.