nieuws

Luis Fabiano Rabello in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - Luís Fabiano Rabello (34) is geboren in Rio de Janeiro. Hij komt uit een familie met veel bekende Braziliaanse musici.
Nadat hij een aantal prijzen had gewonnen in eigen land, studeerde Rabello aan het Tchaikovski Conservatorium in Moskou en het Rotterdams Conservatorium (Codarts), waar hij met de hoogste scores afstudeerde, cum laude. Hij woont nu in Nederland, waar hij lesgeeft aan het Rotterdams conservatorium. Rabello is zeer actief, zowel als concertpianist, maar ook met kamermuziek. Behalve in Nederland gaf hij veel concerten in Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Italië en Portugal. Hij speelde recitals (soloconcerten) in de belangrijkste concertzalen in Brazilië, maar speelde als solist ook samen met de belangrijkste orkesten van zijn land.
Momenteel is Rabello bezig met de opname van een serie CD's rond het werk van de Brazilaanse componist Radamés Gnattali (1906 - 1988). In 2014 verschijnt deel 1. In Live uit Lloyd, de eerste maal met klassieke muziek in de studio, krijgen we een voorproefje.
Pianobouwer Henk Hupkes zorgde ervoor dat deze exclusieve opname kon worden gemaakt met een echte vleugel in de studio; een HHB 212, voor de kenners. Verder werkte ook de Stichting Querqus Musica mee aan deze Live uit Lloyd.
Techniek: Iwan Pronk.