nieuws

Joost Luiten debuteert in Seve Trophy

joostluiten
joostluiten
ROTTERDAM - Golfer Joost Luiten is geselecteerd voor het tweejaarlijkse toernooi om de Seve Trophy, dat volgende week in Frankrijk wordt gehouden. De glorieuze winnaar van het KLM Open, eerder deze maand in Zandvoort, debuteert in het continentale team dat het opneemt tegen Groot-Brittannië en Ierland.
Het team van captain José Maria Olazabal, dat uit tien spelers bestaat, telt in de Deen Thorbjörn Olesen en de Grégory Bourdy uit Frankrijk twee andere nieuwkomers. Luiten is na Maarten Lafeber in 2005 de tweede Nederlander die in de Seve Trophy mag uitkomen. Het Brits-Ierse team is titelverdediger. 'Fantastisch natuurlijk. Al die deuren die nu voor me opengaan,' meldt hij op zijn website. 'Voor mijn ontwikkeling als golfer is de Seve Trophy uiterst belangrijk. Vrijwel altijd speel ik individueel, maar in dit toernooi speelt de teamprestatie een heel grote rol. Dat is voor mij met het oog op mijn eventuele deelname aan de Ryder Cup natuurlijk heel erg leerzaam.'
De Bleiswijker heeft zijn zinnen gezet op deelname aan het tweejaarlijkse treffen tussen de beste golfers van Europa tegen de beste golfers van de Verenigde Staten in 2014 op de beroemde golfbaan van Gleneagles in Schotland. De profs kunnen tot en met augustus 2014 punten verdienen in de toernooien waaraan ze meedoen. Dankzij zijn overwinning in het KLM Open leidt Luiten op dit moment de Europese puntenlijst.