nieuws

Kinderen komen weer langs de deur met kinderpostzegels

ROTTERDAM - Woensdagmiddag is voor schoolkinderen een vrije middag, maar veel kinderen gebruiken deze middag om langs de deuren te gaan om de jaarlijkse kinderpostzegels te verkopen. Op de zegels staan dit jaar foto’s van de bekende fotograaf Anton Corbijn.
De jaarlijkse kinderpostzegelactie werd dinsdag afgetrapt door muzikant Henny Vrienten, die het eerste setje postzegels kocht. Vorig jaar haalde de stichting Kinderpostzegels een recordbedrag van 11,6 miljoen euro op met de zegels. Toen waren door Koning Willem Alexander gemaakte foto’s van de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane op de zegels te zien.
Dit jaar bezocht fotograaf Anton Corbijn een onderwijsproject in Ethiopië, waar hij kinderen voor de zegels fotografeerde.
Ruim 200.000 kinderen in Nederland verkopen dit jaar de kinderpostzegels. Ook in de Rijnmondregio staan de kinderen vanaf woensdag weer voor de deur. Een van hen is de 12-jarige Bas Dekker uit de Rotterdamse wijk 110-Morgen van basisschool De Boei in Ommoord. Verslaggever Leo Roubos liep een eindje met hem mee.