RVVH en Smitshoek eervol uit bekertoernooi

ROTTERDAM - Hoofdklasser RVVH is er niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen in het KNVB bekertoernooi. De ploeg uit Ridderkerk verloor thuis met 1-3 van Vitesse.
Robert Kooiman speelde zijn 500e wedstrijd in het shirt van RVVH en zag dat zijn ploeg een goede wedstrijd speelde. Hoewel Vitesse verreweg het meeste balbezit had, gaf het team van trainer Giovanni Franken nauwelijks kansen weg en stond het defensief erg goed. De amateurs kwamen in de 37e minuut zelfs op voorsprong door een vrije trap van Jesse Eggers. Op slag van rust tekende Theo Janssen met een fantastisch schot voor de 1-1.
De tweede helft was een kopie van het eerste deel. Vitesse bleef de bal in de ploeg houden, maar was niet in staat echt kansen te creëren. Het had in de 65e minuut een corner nodig om de verdediging van de Ridderkerkers te kloppen. Guram Kashia kopte raak en acht minuten later tekende verdediger Jan-Arie van der Heijden voor de eindstand: 1-3.
Trainer Giovanni Franken was content met het spel van zijn team. 'Als je zo'n topploeg op 1-3 houdt, mag je zeker trots zijn. De spelers hebben alles gegeven. Ik denk dat ze zeker twee maanden nodig hebben om te herstellen', aldus een zichtbaar tevreden coach.
Smitshoek redt het net niet tegen NAC
Ook Smitshoek kon net niet stunten. NAC Breda was met 1-2 te sterk voor de hoofdklasser. De amateurs kwamen nog wel op voorsprong door een prachtige treffer van Tom den Boer, maar Mats Seuntjes en Elson Hooi voorkwamen een blamage voor de Brabanders.