nieuws

Uitstel zaak vermoorde Anthony Fernandes

Anthony
Anthony
ROTTERDAM - De rechtszaak rond de moord op Rotterdammer Anthony Fernandes wordt mogelijk uitgesteld. Justitie heeft opnieuw gevraagd om nader onderzoek naar de auto van de vermeende schutter.
Fernandes werd in mei 2012 doodgeschoten op de Westkousdijk in Schiemond. Voor de moord zit Meraldo P.(21) vast. Eén van de aanwijzingen is dat Meraldo in die tijd rondreed in een gehuurde Volkwagen Golf 6. Op beelden van een beveiligingscamera bij het plaats delict zou een dergelijke type auto zijn gezien.
Tijdens een vorige zitting bleek al dat het Nederlands Forensisch Instituut(NFI) twijfels had. De auto op de beelden zou ook een Renault Mégane kunnen zijn. Nader onderzoek van het NFI heeft nu als conclusie: het kan worden uitgesloten dat de auto een Volkwagen Golf 6 is.

Andere beelden

Justitie in Rotterdam laat zich nog niet uit het veld slaan. "We hebben andere beelden en die willen we nu ook laten bekijken door de politie en het NFI". Advocaat Rob Nelisse kan een zucht niet onderdrukken bij dit nieuwe verzoek: "Mijn cliënt en ik hebben direct al gezegd dat het geen VW Golf was. Nu dreigt er weer uitstel en mijn cliënt zit al die tijd vast."
Nelisse heeft veel kritiek op de 'autokwestie'. "In het tv-programma Opsporing Verzocht zijn beelden getoond, maar daar zijn twee verschillende auto's door elkaar gehusseld."
De zaak tegen Meraldo P. zou donderdag 3 oktober inhoudelijk worden behandeld. Justitie heeft om uitstel gevraagd, om het nieuwe onderzoek mogelijk te maken. Justitie ziet Meraldo P. ook als dader omdat hij een motief zou hebben: wraak voor een eerdere overval van Anthony Fernandes op P. in Spangen. De man zelf ontkent.