nieuws

'ECT'-zaak op lange baan geschoven

Drugs_Panama
Drugs_Panama
ROTTERDAM - Vier ECT'ers en een voormalige medewerker van het Rotterdamse overslagbedrijf weten voorlopig nog niet waar zij aan toe zijn in een grote drugszaak. De rechter heeft besloten dat er eerst twee mannen in Turkije gehoord moeten worden over hun rol in het transport.

De ECT'ers staan samen met drie andere verdachten terecht voor de invoer van 188 kilo cocaïne uit Panama. De drugs zaten verstopt in sporttassen, die uit een container waren gehaald.
Vorige week eiste de officier van justitie straffen tot negen jaar cel tegen de verdachten. Justitie had al aangegeven dat er nog twee verdachten werden gezocht: twee Turkse mannen, die mogelijk een grote rol speelden bij het opzetten van het drugstransport.

Mannen in Turkije

Tot dusver stonden de twee Turken internationaal gesignaleerd. De Rotterdamse advocaat Haroon Raza is onverwacht met de mededeling gekomen dat de mannen zich in Turkije bevinden en bereid zijn daar te worden gehoord als getuige.
Raza:"Ze willen praten, want ze hebben niks te verbergen. Ze hebben helemaal niets te maken met dit drugstransport."
De rechter in Rotterdamse heeft nu besloten voorlopig geen uitspraak te doen in de drugszaak. Eerst moet worden bekeken of de Turkse mannen inderdaad kunnen worden verhoord. Het proces kan daarmee maximaal tien maanden worden uitgesteld.
In de drugszaak speelden de ECT'ers volgens justitie een cruciale rol. Zij wisten in welke container de drugs zaten en zouden hebben geholpen bij het weghalen van de sporttassen. De drugs hadden een straatwaarde van zes miljoen euro.