nieuws

Schuld failliet Ruwaard: 44,5 miljoen

Ruwaard van Putten Ziekenhuis 3 Fotografie Roald Sekeris
Ruwaard van Putten Ziekenhuis 3 Fotografie Roald Sekeris
ROTTERDAM - De schuld van failliete Ruwaard van Putten-ziekenhuis is opgelopen tot 44,5 miljoen euro. De schuld is vooral opgelopen omdat het Waarborgfonds voor de zorg (WFZ), dat verantwoordelijk is voor de hypotheek op het ziekenhuis in Spijkenisse, een hogere claim heeft ingediend. Dat schrijven de curatoren in hun tweede verslag.
De schuld van het Ruwaard van Putten-ziekenhuis was bij het faillissement nog 38 miljoen euro. Het WFZ heeft de claim van 26 naar 29 miljoen euro verhoogd. Huisbank ING meent nog 7,6 miljoen euro tegoed te hebben. Daarnaast menen 329 andere crediteuren dat ze 6,9 miljoen euro te vorderen hebben.
Nog niet alle claims zijn binnen. De vordering van de Belastingdienst kan nog verdubbelen (tot 1,75 miljoen euro) en de curatoren verwachten nog een claim van het UWV. De curatoren, die voorlopig niet klaar zijn met hun werk, zeggen dat de schuld ook nog kan dalen.

Huur

Er is ook nog geen nieuwe huurbaas voor het pand van het ziekenhuis in Spijkenisse. De onderhandelingen met de gemeente Spijkenisse zijn op niets uitgelopen. De curatoren, het Spijkenisse Medisch Centrum en WFZ zoeken naar een andere oplossing.

Sluiten

De curatoren melden daarnaast de poliklinieken in Hellevoetsluis en Hoogvliet gaan sluiten. De nieuwe directie van het Spijkenisse Medisch Centrum denkt dat de patiënten goed in de andere regionale ziekenhuizen terecht kunnen.