nieuws

Meer tips over spullen van moordenaar Spijkenisse

venusstraat
venusstraat
ROTTERDAM - De politie lijkt alles uit de kast te halen om de herkomst te achterhalen van honderden spullen die opdoken in het huis van moordenaar Patrick S. uit Spijkenisse. Met een filmpje en foto’s worden mensen aangespoord om mee te puzzelen. Met enig succes: de politie meldde donderdag dat al 35 tips zijn binnengekomen.
''Een gouden ring met de inscriptie Marliska 26-7-1992, een gouden ring met inscriptie Jeroen 16-6-1995'': op de website van de politie staan nog talloze voorwerpen uit het voormalige huis van moordenaar S. waarvan de herkomst onbekend is.
De politie wil graag weten waar de spullen vandaan komen. Van veel sieraden is al duidelijk dat de moordenaar van Farida Zargar en Nanda Kerklaan ze in handen kreeg door straatroven of inbraken.
Ook familieleden van vermiste personen hebben de goederen al bekeken. Patrick S. beweerde eerder vijf andere mensen te hebben gedood, maar is nog onduidelijk of de Spijkenisser toen de waarheid sprak.
Patrick S. zit een levenslange celstraf uit, maar de politie laat het onderzoek nog niet rusten. In de slaapkamer van de Spijkenisser vonden politiemensen honderden voorwerpen die vermoedelijk niet van S. zijn. Ook werden haarlokken en nagels gevonden.
Omdat veel spullen erg persoonlijke inscripties bevatten, is er de politie alles aan gelegen om zoveel mogelijk mensen bij het onderzoek te betrekken. Spijkenissers worden zelfs op YouTube opgeroepen naar de foto's te kijken.