nieuws

Gratis muziek, theater en dans voor arme kinderen

ROTTERDAM - Steeds meer gezinnen leven onder de armoedegrens. Alleen al in Rotterdam gaat het om ruim 26.000 kinderen. Als er thuis geen geld is voor extra's, biedt het Rotterdamse Jeugdcultuurfonds uitkomst.
Via school of een professionele begeleider van het kind, kan een beroep gedaan worden op het Jeugdcultuurfonds. Voorwaarde is een maandinkomen van minder dan €1350. Het fonds betaalt dan voor één of twee jaar hobby's als muziek, dans of theater.
De 11-jarige Quest Badal zit dankzij deze financiële steun op Free Running. En met plezier. "Free running is vrij zijn, alles doen wat je wilt."
Twee jaar geleden is het Jeugdcultuurfonds opgericht en inmiddels zitten bijna 600 kinderen op muziek-, dans- of theaterles. Dat kunnen er meer zijn want te weinig mensen weten dat ze het Jeugdcultuurfonds kunnen inschakelen voor gratis kunstlessen voor arme kinderen. Daarom wordt de Rotterdamse singer/songwriter Ming's Pretty Heroes ingezet als ambassadeur. Zelf is Ming opgegroeid met muziek en cultuur, nu wil ze kinderen daarmee in contact brengen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. "Ik hoop dat een hele hoop mensen denken dat er toch een kans dat ik op dans-, zang- en theaterles kan en er van genieten."
"We werken er heel hard aan om bekend te worden. Dus alle ouders die heel graag hun kind op een cursus willen, weet dat er mogelijkheden zijn. Dat is toch een lichtpuntje in deze tijden van crisis", zegt Iebel Vlieg van het Rotterdamse Jeugdcultuurfonds