nieuws

Eetbare bloemen

eetbare bloem
eetbare bloem
ROTTERDAM - Eetbare bloemen uit Trompenburg Tuinen, mos als bron van elektriciteit en meer biodesign in het Nieuwe Instituut, filmbespreking De Nieuwe Wildernis en spannende thriller van Tjeerd Langstraat.
Het traditionele najaarsfestival in Trompenburg Tuinen & Arboretum staat op 28 en 29 september in het teken van de eetbare tuin. De tuin in Rotterdam-Kralingen doet mee aan het World Food Festival. Er is een fruitshow met honderden appels- en perensoorten. Marcel van Zomeren, chefkok/eigenaar van IDRW-restaurant In den Rustwat kookt tijdens de oogstmarkt en gebruikt daarbij bloemen uit Trompenburg. Chris Natuurlijk gaat met de chef-kok en met Winnefred van Dijk, hovenier in Trompenburg, de tuin in op zoek naar eetbare bloemen. De stadsimkers van Immeke vertellen over de bijenvriendelijke bijenkasten die zij afgelopen voorjaar in Trompenburg hebben geplaatst.
Paul Verspeek bespreekt De Nieuwe Wildernis, de grootste natuurfilm die ooit in Nederland is gemaakt.
Spinnen die helpen bij het ontwikkelen van een huid die "bullitproof" is, een tafel met mossen die energie opwekken, yoghurt van organismen die op je eigen huid voorkomen. Chris Natuurlijk krijgt een rondleiding over de tentoonstelling Biodesign die tot en met 5 januari is te zien in het Nieuwe Instituut in Rotterdam.
Tjeerd Langstraat heeft een spannende thriller geschreven rond de Nijmeegse Vierdaagse. Met Villa Gladiola maakt de Rotterdammer daarmee zijn romandebuut. Zaterdag is de schrijver en journalist te gast in Chris Natuurlijk.
Over Chris Natuurlijk! Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk!Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond