nieuws

Rotterdamse schrijver bedreigd wegens Mandela-monument

ROTTERDAM - De Rotterdamse schrijver Aad Bak wordt met hatemails bestookt en persoonlijk bedreigd,omdat hij met architectenbureau WHIM en zijn eigen Stichting Mandela Op De Fiets geld wil vergaren voor een groots Mandela-monument aan de Tafelberg bij Kaapstad in Zuid-Afrika.
Naar eigen zeggen roept Bak dit over zich af, omdat de criticasters vinden dat ze over de rug van de wereldberoemde verzetstrijder en oud president mooi weer lopen te spelen c.q. goede sier maken. Ondanks alle weerstand blijft Bak strijdbaar geloof houden in de haalbaarheid van het initiatief.
De Roteb en Stadstoezicht zijn al benaderd om de fietswrakken die maandelijks met honderden tegelijk van staat worden gehaald ter beschikking te stellen voor herstel of verkoop aan de stichting zodat daarmee het benodigde geld gefourneerd kan.
Wat de kosten zijn van het 'spiegel-reflex'-kopstuk van de inmiddels 95-jarige en uiterst breekbare Mandela aan de Tafelberg is vooralsnog niet te beramen, maar zal zeker tonnen dan wel miljoenen vergen.