nieuws

'Inspectie negeerde waarschuwing over Ibn Ghaldoun'

Ibn Ghaldoun
Ibn Ghaldoun © Roald Sekeris
ROTTERDAM - Een docent aan de Ibn Ghaldoun zou al voor de examenfraude aan de bel hebben getrokken over gesjoemel bij de school. De Onderwijsinspectie ondernam daarop echter geen actie, berichtte NRC Handelsblad vrijdag.
De onderwijzer waarschuwde de inspectie per brief over misstanden bij de Rotterdamse scholengemeenschap. Leerlingen zouden bewust ''makkelijke toetsen'' krijgen en met docenten onderhandelen over cijfers.
Ook zouden docenten cijfers veranderen om zelf goed voor de dag te komen. ''Iedereen die zich verzet tegen de gang van zaken, wordt weggepest'', waarschuwde de bezorgde onderwijzer.
Volgens onderzoek van de krant kwam de Onderwijsinspectie ondanks de waarschuwing niet in actie. Pas toen de grote examenfraude bij de school aan het licht kwam, zou zijn ingegrepen.
De inspectie liet aan NRC weten zich van geen kwaad bewust te zijn. De inhoud van de kritische brief zou worden meegenomen bij een kwaliteitsonderzoek, dat voor de zomer van 2013 gepland stond. Toen was de examenfraude al aan het licht gekomen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl